Fries Museum

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 03/10/2016
13:15

Location
Station Groningen


Kosten: €9,-

Een wereldtentoonstelling dicht bij huis: daar eindigen we ons commissiejaar mee! Om onze naam eer aan te doen, organiseren wij een cultureel uitstapje, en wel naar het Fries Museum in Leeuwarden. Hier is namelijk een bijzonder interessante en mooie tentoonstelling te zien, genaamd Klassieke Verleiding, bestaande uit schilderijen van Sir Lawrence Alma-Tadema. Hij was één van de meest succesvolle schilders in de 19e eeuw en gefascineerd door de klassieke oudheid. Met zijn zorg en precisie wist hij allerlei klassieke scènes op een prachtige manier tot leven te wekken, van verleidelijke Romeinse vrouwen tot stervende farao’s. Met name in Engeland en Amerika was Alma-Tadema mateloos populair en ook vandaag de dag is zijn invloed nog te merken: hoogstwaarschijnlijk heb je zijn werk in je KCV-boek gezien en ook voor films als Gladiator werd hij als inspiratiebron gebruikt. Het museum heeft de grootste Alma-Tadema collectie van het land, wat deze tentoonstelling dus absoluut de moeite waard maakt!
Om deze kunst met eigen ogen te aanschouwen zullen wij maandag 3 oktober de trein van 13:21 richting Leeuwarden nemen. Het museum ligt op loopafstand van het station en is tot 17:00 open. Het lijkt ons ook heel gezellig om deze middag samen af te sluiten met een etentje in Leeuwarden.
Lijkt het je leuk om mee te gaan? Stuur dan vóór vrijdag 30 september een mail naar boreas.cultuurcommissie@gmail.com. De tickets zijn te bestellen via http://www.friesmuseum.nl/alma-tadema en de kosten zijn 9 euro per persoon voor studenten. Graag ook doorgeven of je mee wil eten, zodat we op tijd een reservering kunnen maken.
Wij hebben er erg veel zin in, hopelijk tot dan!