Lezing door Kristin Kleber

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 23/04/2015
17:00 - 18:00

Location
1315.0049


23 april is het weer zo ver: de lezingencommissie gaat los. Ditmaal hebben we een lezing voor jullie in petto waarin een zeer oude beschaving echt tot leven zal komen. Deze zal verzorgd worden door niemand minder dan Dr. K. Kleber van de VU. Zij zal ons niet simpelweg vertellen over de geschiedenis van dit letterlijk en figuurlijk “Verre Oosten”, maar ons er daadwerkelijk aan laten participeren: we krijgen een heuse stoomcursus spijkerschrift! Spijkerschrift is een monosyllabisch schrift dat rond 3400 v. Chr. werd uitgevonden door de Sumeriërs. Het is daarmee tot nog toe het oudst bekende schrift ter wereld! Er zijn talloze brieven, verdragen, wetteksten en ook literatuur tijdens de periode van ruim 3000 jaar, waarin het in gebruik was, geproduceerd. Bekende voorbeelden hiervan zijn het verdrag van Kadesh (oudste vredesverdrag uit de menselijke geschiedenis), het Babylonische verhaal van de Zondvloed en natuurlijk het Gilgamesh epos.

Omdat we Kristin Kleber niet zonder maaltijd terug naar Amsterdam kunnen sturen, is er ook de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een heerlijk bordje couscous en een drankje. Dit zal plaatsvinden in de Weberfoyer en kost €1,-

NB. voor deze lezing is aanmelden VERPLICHT. Dit kan door een mailtje te sturen naar boreas.lezingencommissie@gmail.com. Laat dan ook gelijk weten of je mee wilt eten of niet.