Lezing Susanna de Beer

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 22/02/2016
16:30 - 17:30

Location
1312.007


Maandag 22 februari zal dr. Susanna de Beer van de Universiteit Leiden een lezing houden met de titel ‘In de voetsporen van Aeneas. Literaire wandelingen door het Rome van de Renaissance.’

In Vergilius’ Aeneis boek 8 wordt Aeneas door koning Evander rondgeleid op de plek waar later Rome zou verrijzen. Tijdens de Renaissance werd deze passage veelvuldig nagevolgd door Latijnse dichters, die hierin de mogelijkheid zagen zowel de allergrootste dichter uit de Oudheid weer tot leven te wekken, als ook hun kennis van en hun ideeën over de stad Rome ten toon te spreiden. In deze lezing zal worden verteld over een aantal van deze ‘Vergiliaanse wandelingen’ en de manier waarop deze gebruik maken van het klassieke voorbeeld. Een mooie kans dus om wat kennis op te doen over de literaire traditie in de Renaissance!

Na de lezing zullen we samen met mevrouw de Beer een hapje eten in de Weberfoyer, waarvoor iedereen van harte uitgenodigd is. Voor slechts 1 euro p.p. word je voorzien van een avondmaaltijd. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar boreas.cultuurcommissie@gmail.com, zodat we weten hoeveel hongerige magen we moeten vullen. Wij hebben er veel zin in, hopelijk tot dan!