Na de studie

Als je Grieks en Latijn studeert of gaat studeren, is de kans erg groot dat op een gegeven moment je de vraag wordt gesteld: “Wat kun je eigenlijk met die studie?” Als je graag een goed antwoord op die vraag wilt kunnen geven, dan zit je op deze pagina goed.

Hieronder kun je o.a. informatie vinden over de mogelijkheden die de Rijksuniversiteit Groningen biedt op gebied van loopbaanoriëntatie en voorbeelden van de verschillende richtingen die afgestudeerden zijn opgegaan na hun studie.

 

Wat kun je ermee?

Na de studie worden veel studenten docent Klassieke Talen op de middelbare school, maar daarnaast zijn er ook veel andere kanten die je op kunt gaan.

Hieronder volgen een aantal voorbeelden. Als je op de naam klikt, kun je hun testimonial over hun loopbaan lezen.

 

Faciliteiten van de RUG

De RUG heeft veel faciliteiten om je handvatten te bieden, zodat je je beter kunt voorbereiden op het vinden van een baan.

Stage lopen
Bij de Faculteit Letteren bestaat de unieke kans in elke fase van je studie, bachelor en master, stage te lopen. Schrijf je in voor een stage bij het Mobility Office of vraag een loopbaangesprek aan bij de afdeling Career Strategy. Meer dan 50% van de masterstagiairs krijgt werk aangeboden!

Loopbaangesprek
Wanneer je vragen hebt over het vinden van je stage of over het voorbereiden van je werkzame leven, kun je een afspraak maken met de beleidsmedewerker beroepenveld. Je kunt een afspraak maken op careerarts.youcanbook.me, door een e-mail te sturen naar stages.let@rug.nl, of door langs te gaan bij de balie van het Mobility Office (Harmoniegebouw, 1311, 1e etage, bij de rode balie).

Vacatureservice
Dagelijks komen er nieuwe vacatures binnen bij de Faculteit. Career Strategy plaatst deze op het tabblad Career in de Student Portal. Daar vind je ook alle loopbaanevenementen van studieverenigingen en van opleidingen, en alle workshops en seminars van Next. Klik op ‘find more jobs’ en selecteer de optie ‘Job Search’. Hier kun je je voorkeuren instellen en vragen om wekelijks alle vacatures in je e-mail te ontvangen.

Career op je Student Portal
Wil je meer over stages weten, klik op de knop ‘Bachelor’s Placement’ of ‘Master’s Placement’ en je vindt er alle informatie. Kijk ook eens naar GoinGlobal over stages in het buitenland. Of lees de voorbeeldverhalen van andere studenten. Alles via het Career tabblad op de Student Portal.

Contact
University Groningen
Faculty of Arts
Mobility Office & Career Strategy
Mobility Office: open 1-4 p.m.
stages.let@rug.nl – tel. 050-363 5750
Harmony Building, Desk Office for Student Affairs/Mobility Office
www.rug.nl/let/mobilityoffice
www.rug.nl/let/careerstrategy

 

Facebook: Careerarts RUG
Twitter: