Sophokles’ Antigone

Boreas presenteert: Antigone
Een toneelstuk over familiedrama, eer en trots

Al bijna twee jaar zijn we binnen Boreas bezig met de voorbereidingen van het toneelstuk Antigone van Sophokles. In deze vijfde-eeuwse Griekse tragedie over een jonge vrouw die de wetten van haar regering verloochent om haar morele wetten te volgen, staan veel thema’s centraal die ook nu nog interessant en actueel zijn.

In de maand mei zullen we dit toneelstuk opvoeren op verschillende middelbare scholen in Noord-Nederland. Uiteraard zullen er ook opvoeringen voor eigen publiek zijn, zodat Boreaden, familie, vrienden en andere geïnteresseerden ons stuk kunnen bekijken. De eerste voorstelling zal zijn op zondag 6 mei om 19:00 in het Der Aa-theater (Akerkstraat 11). De tweede voorstelling vindt plaats op vrijdag 1 juni om 20:00 in het VRIJDAGtheater (Noorderbuitensingel 11).

Het decor is bijna af, de laatste hand wordt gelegd aan de kostuums, de grime is met succes getest, de liederen worden verrijkt met instrumenten en de acteurs vinden zich steeds meer in hun rol. Kortom, het ziet er veelbelovend uit! Benieuwd naar wat we op de planken gaan zetten? Koop dan nu alvast je kaartje! Kaartjes zijn vooraf te bestellen door een mail te sturen naar kaartverkoopantigone@gmail.com. Vermeld hierin je naam, de hoeveelheid kaartjes die je wilt bestellen en om welke voorstelling het gaat. De prijs bedraagt €5 voor leden van Boreas en NKV; €7,50 voor niet-leden.