Toneelcommissie

Klassiek drama op de planken

De Toneelcommissie werkt om de twee jaar aan een nieuwe theaterproductie: in het eerste jaar vertalen we een klassiek stuk en maken we van het script een mooi geheel, in het tweede jaar repeteren we het stuk en voeren we het op.
Vorig jaar hebben we de Troiades (Trojaanse vrouwen) van Euripides vertaald. Dit stuk gaat over de nasleep van de Trojaanse oorlog en focust hierbij – zoals de titel al zegt – op het wel en wee van de vrouwen van Ilios. We zullen dit studiejaar bezig gaan met het repeteren van het stuk om het aan het einde van het schooljaar op te kunnen voeren op scholen en in plaatselijke theaters. Benieuwd waar de Toneelcommissie mee bezig is? Volg ons dan op Instagram @Tocie.boreas!

Alvast benieuwd naar het toneelstuk? Klik dan hier voor een bloemlezing van het script! We zullen het stuk vanaf 19 april spelen in een theater en op scholen. De data voor de algememe voorstellingen in het theater worden later bekendgemaakt. Bent u als docent geïnteresseerd in een opvoering voor uw leerlingen bij u op school? Neem dan contact met ons op: boreas.toneelcommissie@gmail.com.

De Toneelcommissie: van links naar rechts: Tom Withaar, David Lettink, Rina Copinga
De Toneelcommissie 2023/2024 bestaat uit:
Rina Copinga Voorzitter
Tom Withaar Secretaris
David Lettink Penningmeester