Lezing door dr. Floris Overduin

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 07/12/2015
17:00 - 18:00

Location
1315.0037


Maandag 7 december zal er een lezing worden gehouden door dr. Floris Overduin, docent aan de Radboud Universiteit, met als titel: ‘Leonidas’ isopsefische epigrammen: meer dan de som der delen?’

Zoals we weten werd de hellenistische periode gekenmerkt door een sterk groeiende schriftcultuur. Die schriftcultuur maakte niet alleen geleerde ‘boekenpoëzie’ mogelijk, maar bood ook mogelijkheden voor experimenten in nieuwe vormen. Isopsefie was één van die nieuwe mogelijkheden. In deze lezing staan dan ook de isopsefische epigrammen van Leonidas van Alexandrië centraal: Wat is isopsefie? In welke literaire context moeten we dit fenomeen plaatsen? Wat maakt Leonidas’ poëzie de moeite waard? Mocht je nog niet heel bekend zijn met dit onderwerp, dan is dit een mooie kans om er kennis mee te maken en er iets over op te steken!

Na de lezing zullen we met dr. Floris Overduin en de liefhebbers een hapje eten in de Weberfoyer. Stuur even een mailtje naar boreas.cultuurcommissie@gmail.com als je gezellig mee wil eten, zodat we kunnen inschatten hoeveel we klaar moeten maken. We hebben er veel zin in, hopelijk tot dan!